Novelltävling – AVSLUTAD

Som ett sätt att sparka igång vårt första stora allmänna projekt så drar vi igång en novelltävling där du får möjligheten att tävla om prispengar och samtidigt få publicitet för ditt skrivande. Utvalda Noveller kommer att bli grunden för en novellsamling vi släpper senare i år.

Ämne: ”What´s your story”. Hur du väljer att tolka det är helt upp till dig.

Restriktioner: Novellen får inte tidigare vara publicerad i tryckt eller digital form. Du får skicka in maximalt tre bidrag till tävlingen.

Längd: Novellen ska vara mellan 2 000 och 7 500 ord (motsvarande mellan 10 000 och 40 000 tecken)  samt skriven på svenska.

Inlämning: Tävlingsbidrag skickas in via fliken ”Manus”, bifogad i word- eller RTF-format. Det går också bra att lämna in via kontaktformuläret nedan. Det går också att mejla till news@pandastories.se.

Rättigheter: Du intygar genom att skicka in novellen att du äger rätt till den, att det är en originalberättelse som du är författare till. För de noveller som utses till finalister skriver Panda Stories särskilt utgivningsavtal med författaren där Panda Stories äger rättigheter att ge ut den i digitalt och i print för den svenska marknaden under tre år. Författaren äger fortfarande utlands-, film- och andra rättigheter till sitt verk.

Priser: En slutlig vinnare som får 10 000 kronor i förstapris kommer koras. Vinstskatt betalas av vinnaren. Juryn kan även bestämma sig för att dela ut ett eller flera extra priser om vi tycker att det finns fler som bör vinna.

Deadline: Vi läser tävlingsbidrag löpande under perioden, så vänta inte med att skicka in. Absolut sista datum för deltagande är den 30 juni 2020.

Lycka till!

One thought on “Novelltävling – AVSLUTAD

Comments are closed.